Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@14:14:38 GMT

سد گتوندعلیا آمادگی مهار سیلاب‎ها را دارد

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۱۸۴۶۶

سد گتوندعلیا آمادگی مهار سیلاب‎ها را دارد

 اسماعیل ابتکار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فضای کافی برای ذخیره سازی آب وجود دارد، اظهار داشت: تراز سد گتوند علیا ۲۱۳ متر و در حال حاضر حجم آب پشت سد، سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب است.
وی اضافه کرد: تراز نرمال سد بالاتر از ۲۳۰ متر و حجم مخزن در این تراز، چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب است که یک میلیارد و ۴۰۰ مترمکعب فضا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر امور مهندسی عمران طرح سد و نیروگاه گتوند علیا گفت: تراز تاج سد ۲۴۶ متر از سطح دریای آزاد بوده که حجم متناظر این تراز ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب است.

وی با اشاره به سیلابهای سال ۹۴، ۹۵ و فروردین ماه امسال اظهار داشت: سد گتوند سیلاب های مخرب سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۸ را به خوبی مدیریت کرد.
مدیر امور مهندسی عمران طرح سد و نیروگاه گتوند علیا افزود: حداکثر دبی لحظه ای ورودی به این سد مربوط به سیلاب فرودین ماه سال ۹۴، ۶ هزار مترمکعب بر ثانیه بود که در میان حوضه این سد به وقوع پیوست.
وی گفت: حجم این سیلاب نزدیک به ۳۰۰ میلیون مترمکعب معادل یک و نیم برابر مخزن سد کرج بود که سد گتوند به خوبی آن را مهار کرد به گونه ای که پایین دست سد متوجه این سیلاب عظیم نشد.

ابتکار افزود: امسال نیز با وجود بارشهای فراوان و سیلابی شدن رودخانه های استان خوزستان، سد گتوند به خوبی سیلاب های مخرب میان حوضه خود را مهار کرد و با وجود پرشدن سدهای بالادست خود و همچنین پرشدن سد دز، توانست با مدیریت و بهره برداری مطلوب، سیلاب های مخرب با دبی لحظه ای پنج هزار و ۳۰۰مترمکعب بر ثانیه را مهار و ذخیره سازی کند و سهم موثری در این خصوص داشته باشد.
وی اظهار داشت: حجم مخزن این سد قبل از شروع بارندگی های پارسال، ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب بود که پس از بارش و سیلابی شدن استان به حجم چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسید. 
مدیر امور مهندسی عمران طرح سد و نیروگاه گتوند علیا افزود: آب های ذخیره شده در سیلاب ها که درصورت نبود سد در خلیج فارس تخلیه می شدند بر اساس نیاز پایین دست که اغلب کشاورزی است در طول سال پس از تولید برق از سد گتوند رها شدند.
به گزارش ایرنا، سد گتوند علیا یکی از بزرگترین سدهای ایران بر روی رودخانه کارون در جنوب غربی ایران ساخته شده است.
این سد، آخرین سد قابل احداث بر روی رودخانه کارون، در ۳۸۰ کیلومتری از ریزشگاه رودخانه کارون و در حدود ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهر گتوند در استان خوزستان قرار دارد.
ارتفاع این سد سنگریزه ای با هسته رسی ۱۸۲ متر است که بلندترین سد خاکی کشور محسوب می شود.
تامین بخشی از برق مورد نیاز ایران(چهارهزار و ۵۰۰ کیلووات ساعت در سال)، کنترل سیلاب های فصلی کارون و تنظیم آب کشاورزی پایین دست از جمله اهداف احداث سد گتوند علیا است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سد گتوند گتوند سیلاب وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

وحید خرمی امروز، ۱۱ اردیبهشت ماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال رهاسازی آب را زودتر از سال قبل انجام خواهیم داد، عنوان کرد: به دلیل کمبود آب و ضرورت مدیریت مصرف و کاهش احتمال روبرو شدن با تنش‌های آبی، امکان رهاسازی پیش از این موعد و غیر منطبق با تقویم زراعی اعلامی جهاد کشاورزی وجود ندارد.

وی مصرف روزانه آب سد را ۲۰ میلیون مترمکعب دانست و تصریح کرد: آب سد سفیدرود از نیمه اردیبهشت ماه و از طریق کانال راست و چپ سنگر به سمت شالیزار‌های استان روانه خواهد شد و زودتر از این تاریخ، امکان رهاسازی نداریم.

وی ذخیره فعلی سد سفیدرود را ۶۸۰ میلیون مترمکعب دانست که در مدت مشابه سال گذشته ۷۰۰ میلیون مترمکعب بود و اظهار کرد: در شرایط نرمال باید بیش از یک میلیارد مترمکعب آب در سد داشته باشیم که نشان دهنده کمبود آب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان از کشاورزان خواست طبق تقویم زراعی عمل کنند و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها از صبح ۱۶ اردیبهشت تا پایان تیرماه از آب سد برای نشاء و کشت برنج استفاده خواهیم کرد.

وی ۸۰ درصد کشاورزان را منطبق با تقویم زراعی دانست و یادآور شد: اراضی داخل شبکه عمدتا شخم و خزانه را انجام داده‌اند و منتظر رهاسازی جهت نشاء هستند؛ در اراضی خارج از شبکه نیز شاهد انجام نشاء هستیم و کلیه فعالیت‌های کشاورزی را رصد می‌کنیم.

وی با اشاره به تخریب ۱۵۰ سردهنه در جریان سیلاب‌های ماه‌های اخیر، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون ۵۰ دستگاه انواع ماشین‌آلات سنگین آب منطقه‌ای در سراسر استان در حال احداث این سردهنه‌ها هستند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان اضافه کرد: از کشاورزان می‌خواهم به تقویم زراعی توجه داشته باشند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم با وجود کم آبی به لطف خدا و در سایه برنامه‌ریزی، مدیریت و همکاری کشاورزان شاهد رشد تولید باشیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزوده شدن بیش از ۹۰ هزار مترمکعب به ظرفیت ذخیره آب شهرستان مشهد
  • انجام ۳۵۰ هزار مترمکعب کوه‌بُری در تقاطع مدافعان سلامت قم
  • سومین یادواره ۳۵۷ شهید گتوند برگزار گردید
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • بارش شدید باران در روستای ریحان علیا شهرستان خمین
  • پیش‌بینی ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • احیای ۲۳۰ هکتار از مراتع شیروان
  • یادواره ۱۸۵ شهید معلم و دانش آموز گتوند برگزار گردید
  • امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود