Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرامت حافظی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: وزارت نیرو مرگ کارون را پذیرفته است و حال به دنبال ساخت سد مارد و چوئبده در پایان کارون و محل ورود این رود به خلیج‌فارس است چرا که اکنون کارون توان و رمق ورود به خلیج فارس را ندارد؛ بنابراین وزارت نیرو به جای اینکه طرح‌های انتقال آب را کنار بگذارد، مسیر طبیعی کارون را با خلیج‌فارس قطع می‌کند که عوارض فراوان زیست محیطی بسیاری را مثل جلوگیری از مهاجرت ماهیان دریا به رود (مانند ماهی صبور) در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: درست است که تصور می‌شود با این سدها آب‌شور از دریا نمی‌آید اما آب‌شور کارون از گتوند و پساب و فاضلاب نیز به خوبی خارج نمی‌شود؛ بنابراین به جای حل اساسی مشکل و جلوگیری از انتقال آب‌ها و مصرف بیش از حد آب رود کارون، طرح‌های غلط با بودجه‌های تأمین آب خوزستان انجام می‌شود.

فعال محیط زیستی خوزستان بیان کرد: مسئله دیگر اینکه آیا خلیج‌فارس که نیازمند آب شیرین کارون است، حق آبه زیست محیطی ندارد؟ حال آنکه این اکوسیستم مهم دریایی که جزو آلوده‌ترین و شورترین دریاهای جهان است، محتاج آب شیرین رودها برای تعادل آب‌شور و شیرین و حیات بخشی آبزیان و مرجان‌هاست.

حافظی تصریح کرد: انتقال آب‌ها و سدهای افراطی کارون و مصارف افسار گسیخته انسانی علاوه بر نابودی صنعت کشتیرانی و نابودی آب شرب حتی نابودی توان تولید برق سدهای برقابی را آن هم بدون جایگزین تولید برق از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و نابودی صنعت صیادی نیز به دنبال داشته است.

فعال محیط زیستی خوزستان افزود: امروز رود کارون که سرچشمه‌های شیرین، دائمی و برف‌گیرش به سیال مسموم فاضلاب و پساب کشاورزی تبدیل شده، توان تأمین آب شرب را ندارد و آب شرب ساحل‌نشینان کارون از کرخه تأمین می‌شود، همان کرخه بی‌رمق با بیش از ۲۰ سد بالادست حوزه آبریز که حیات هورالعظیم وابسته به آن است.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین مشکل خوزستان آب است نه بودجه گفت: موضوع آب مهم‌تر از بودجه است و وزارت نیرو اول دست از انتقال آب‌ها بردارد و سپس بودجه‌ای برای تصفیه فاضلاب و پساب کشاورزی تأمین شود؛ آب صنایع نیز از دریا تأمین شود نه رودخانه‌ها چه در فلات مرکزی که آب شیرین و گوارای سرشاخه‌های دائمی کارون و سرشاخه‌های برف‌گیر، تأمین‌کننده آب تابستان خوزستان هستند و چه در خود خوزستان که صنایع به رودخانه‌ها متکی هستند که باید تکیه صنایع آب کشور در حد ضرورت و نه افراط آن هم با ملاحظات زیست محیطی بر دریاها باشد.

فعال محیط زیستی خوزستان ادامه داد: مصارف کشاورزی باید با اصلاح الگوی کشت و الگوی مصرف آب باشد و آب شرب از بهداشت (استحکام و سایر مصارف خانگی و شهری) جدا شود.

حافظی گفت: به جای اینکه مصارف انسانی مانند بهداشت، صنعت و کشاورزی مدیریت شود بدون اینکه بدانیم در سال‌های آینده بارندگی‌ها به چه صورت و آورد آب‌ها چگونه است با یک بارش فراتر از نرمال ادعا می‌شود که وارد ترسالی شدیم و ضمن بی مدیریت مصارف حتی مصارف انسانی را افزایش می‌دهیم و این در حالی است که از نظر علمی فقط حق داریم که حدود ۴۰ درصد جریان دائمی یک رود را به مصارف انسانی مانند شرب، بهداشت، کشاورزی و صنعت اختصاص دهیم و مابقی حق رودخانه، تالاب و دریاست.

کد خبر 5269285

منبع: مهر

کلیدواژه: فعال محیط زیست سدسازی رودخانه کارون ابادان ویروس کرونا عید غدیر خم بوشهر آمار کرونا کرمانشاه واکسن کرونا خطبه های نماز جمعه عکس استانها اردبیل گرگان شیوع کرونا ایلام شیراز غدیر خم محیط زیستی انتقال آب خلیج فارس آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان

 سهرابی بیدار در نشست کارگروه مدیریت مصرف برق استان گفت: این میزان از تولید ۴ هزارو ۲۸۷ میلیون کیلووات ساعت تولید یا تحویلی در سال است که ۹ و ۴ دهم این میزان تولید تلف می‌شود.

او به مصارف حوزه‌های مختلف اشاره کرد و افزود: در بخش کشاورزی ۵۰ درصد، در بخش خانگی ۳۲ درصد، در بخش صنعت ۱۱ درصد و در بخش عمومی و سایر مصارف ۷ درصد مصرف برق داریم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان در بحث توسعه نیروگاه‌های خورشیدی به افزایش ۱۳۵ مگاوات نیروگاه در همدان اشاره و تصریح کرد: ۱۱ و ۴ دهم درصد تولید برق از نیروگاه‌های خورشیدی است که در استان تولید می‌شود و با افزایش نیروگاه جدید تولید برق به ۲۳ درصد خواهد رسید.

سهرابی بیدار از هوشمندسازی کنترل در بخش کشاورزی خبر داد و افزود: ۹۴ درصد مشترکان کشاورزی کنترل پذیر است.

او گفت: در مصارف خانگی جزو کشور‌های بدمصرف هستیم که مدیریت و صرفه جویی در مصارف خانگی ضروری است.

استاندار همدان هم گفت: باید رویکرد ما شعار سال باشد و جهش تولید با سرعتی فراتر از شرایط عادی صورت پذیرد تا شعار سال محقق شود.

قاسمی فرزاد، همچنین راهکار تحقق شعار سال را بهره وری در تولید دانست و افزود: باید نطام بهره وری ایجاد شود و میزان تلفات که ۱۰ درصد از تولید برق را در استان شامل می‌شود شناسایی و هدفگذاری شده و سالانه ۲ تا ۳ درصد از این تلفات کاهش یابد.

او تأکید کرد: کنترل هوشمند نیاز همه مصارف است و هوشمندسازی در مصارف پر مصرف کمک شایانی خواهد کرد چرا که بخصوص در بخش کشاورزی باید از تولید محصولاتی که نیاز بازار نیست و زمینه صادرات آن وجود ندارد اجتناب کرد، زیرا که ناطراز بودن در مدیریت انرژی و مدیریت تولید را شاهد هستیم.

استاندار همدان تصریح کرد: به شدت در مدیریت مصرف در حوزه خانگی باید انضباط حاکم باشد و انضباط انرژی داشته باشیم، زیرا در مصرف انرژی یک مدیریت درست مصرفی نیاز است و نباید از نرم متعارف مصرف بالا رود و اگر از نرم متعارف بالا رود باید قطعی اتفاق افتد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • باند دوم پل هادی‌آباد شهرستان کارون به بهره‌برداری رسید
  • بهره برداری از باند دوم پل هادی آباد کارون
  • روند اجرایی پروژه‌های عمرانی استان خوزستان باید تسریع شود
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان